Mieszanki cukiernicze Mieszanki cukiernicze

Ciasto drożdżowe maślane

Mieszanka do wypieku ciasta drożdżowego o maślanym smaku.

Zalety

  • maślany smak i aromat
  • jednofazowa metoda przygotowania
  • puszyste i elastyczne ciasto

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Ciasto drożdżowe maślane 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Pamiętacie czasy domowych placków drożdżowych, które wypełniały swym słodkim zapachem cały dom? Albo pyszne maślane bułeczki czy drożdżówki na śniadanie lub podwieczorek? Tradycję prostych domowych wypieków zachowuje Ciasto drożdżowe maślane Zeelandii. Możecie się cieszyć jego maślanym aromatem i piękną strukturą miękiszu. Jest wyjątkowo puszyste i elastyczne. Tradycyjna metoda długiego wyrabiania ciasta została zastąpiona metodą jednofazową – łączymy wszystkie składniki ciasta, wyrabiamy 5 minut i pozostawiamy do spoczynku 20 minut – zachowując wszystkie walory, jak przy rozczynie. Ciasto drożdżowe jest podstawą wyrobu bab drożdżowych, ciast i ciasteczek, drożdżówek i bułeczek, strucli. Szukającym prostych a jednocześnie smacznych i efektownych pomysłów na ciasta polecamy Ciasto Pszczółka na drożdżowym spodzie z dodatkiem śmietankowego lekkiego kremu i pyszną, chrupiącą polewą maślano-miodowo-migdałową.

Ciasto drożdżowe maślane