Ciasto Francuskie
Ciasto Francuskie
Mieszanka do wyrobu ciasta francuskiego.
Zalety
- przyśpiesza proces produkcji – ciasto nie musi leżakować ani być chłodzone po każdym rozwałkowaniu i złożeniu
- ciasto może być mrożone przed wypiekaniem
- po wypieczeniu wyraźnie widoczne jest listkowanie poszczególnych warstw oraz delikatna struktura
- wypieki mają dużą objętość i charakterystyczny dla ciasta francuskiego aromat
- możliwość wykorzystania mieszanki do wypieku różnego rodzaju form – kopert, świderków, grzebieni czy blatów ciasta, zarówno z nadzieniem słodkim jak i słonym
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Ciasto Francuskie 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Ciasto francuskie na stałe zagościło na naszych stołach, w formie słodkich czy słonych przekąsek, zdobywając sobie rzesze sympatyków. Przygotowanie ciasta wymaga jednak sporo wysiłku: wielokrotnego wałkowania i składania oraz obowiązkowo chłodzenia i leżakowania. Aby ułatwić tę pracę proponujemy mieszankę, która zdecydowanie ułatwia przygotowanie ciasta francuskiego i gwarantuje wypieki o dużej objętości, apetycznej barwie i wyraźnym uwarstwieniu. Przy stosowaniu naszej mieszanki nie jest konieczne leżakowanie podstawowego ciasta (gruntu) oraz chłodzenie i leżakowanie ciasta łączonego z tłuszczem po jego każdorazowym rozwałkowaniu i złożeniu.