Mieszanki cukiernicze Mieszanki cukiernicze

Ciasto Francuskie

Mieszanka do wyrobu ciasta francuskiego.

Zalety

  • przyśpiesza proces produkcji – ciasto nie musi leżakować ani być chłodzone po każdym rozwałkowaniu i złożeniu
  • ciasto może być mrożone przed wypiekaniem
  • po wypieczeniu wyraźnie widoczne jest listkowanie poszczególnych warstw oraz delikatna struktura
  • wypieki mają dużą objętość i charakterystyczny dla ciasta francuskiego aromat
  • możliwość wykorzystania mieszanki do wypieku różnego rodzaju form – kopert, świderków, grzebieni czy blatów ciasta, zarówno z nadzieniem słodkim jak i słonym

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Ciasto Francuskie 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Ciasto francuskie na stałe zagościło na naszych stołach, w formie słodkich czy słonych przekąsek, zdobywając sobie rzesze sympatyków. Przygotowanie ciasta wymaga jednak sporo wysiłku: wielokrotnego wałkowania i składania oraz obowiązkowo chłodzenia i leżakowania. Aby ułatwić tę pracę proponujemy mieszankę, która zdecydowanie ułatwia przygotowanie ciasta francuskiego i gwarantuje wypieki o dużej objętości, apetycznej barwie i wyraźnym uwarstwieniu. Przy stosowaniu naszej mieszanki nie jest konieczne leżakowanie podstawowego ciasta (gruntu) oraz chłodzenie i leżakowanie ciasta łączonego z tłuszczem po jego każdorazowym rozwałkowaniu i złożeniu.

Ciasto Francuskie