Mieszanki cukiernicze Mieszanki cukiernicze

Biscuit

Koncentrat ciasta biszkoptowego.

Zalety

  • łatwe i szybkie przygotowanie - mieszanie ciasta 6 minut (tradycyjna receptura 20 minut)
  • stała i regularna jakość wypieku
  • wyjątkowy smak i aromat
  • duży przyrost objętościowy masy
  • duża elastyczność
  • długo zachowana świeżość
  • nasączanie biszkoptu - 1 kg biszkoptu wchłania do 700 g syropu
  • możliwość zamrażania
  • masa po przygotowaniu może leżakować do 2 godzin
  • tworzenie kombinacji w połączeniu z kakao, makiem, bakaliami

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Biscuit 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Biscuit Instant jest produktem, który umożliwia proste i szybkie przygotowanie ciasta biszkoptowego. Gotowe wypieki mają dużą objętość, drobny, równomierny miękisz oraz ładny, słonecznożółty kolor. Niezmiernie ważną cechą ciasta przygotowanego na Biscuit Instant jest jego elastyczność, co sprawia, że świetnie nadaje się do przygotowania rolad. Rolady doskonale się zwijają i nie pękają.

Biscuit