Biscuit
Biscuit
Koncentrat ciasta biszkoptowego.
Zalety
- łatwe i szybkie przygotowanie - mieszanie ciasta 6 minut (tradycyjna receptura 20 minut)
- stała i regularna jakość wypieku
- wyjątkowy smak i aromat
- duży przyrost objętościowy masy
- duża elastyczność
- długo zachowana świeżość
- nasączanie biszkoptu - 1 kg biszkoptu wchłania do 700 g syropu
- możliwość zamrażania
- masa po przygotowaniu może leżakować do 2 godzin
- tworzenie kombinacji w połączeniu z kakao, makiem, bakaliami
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Biscuit 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Biscuit Instant jest produktem, który umożliwia proste i szybkie przygotowanie ciasta biszkoptowego. Gotowe wypieki mają dużą objętość, drobny, równomierny miękisz oraz ładny, słonecznożółty kolor. Niezmiernie ważną cechą ciasta przygotowanego na Biscuit Instant jest jego elastyczność, co sprawia, że świetnie nadaje się do przygotowania rolad. Rolady doskonale się zwijają i nie pękają.