ExtraMalt
ExtraMalt
Zaciemniacz w płynie do pieczywa
Zalety
- Czysta etykieta
- Produkt naturalny, otrzymany w procesie naturalnego słodowania jęczmienia, bez dodatku sztucznych substancji
- Elastyczne dozowanie pozwalające uzyskać zupełnie różne gatunki pieczywa z udziałem jednego surowca
- Wielość zastosowań – może być stosowany do pieczywa pszennego, ziarnistego, do chlebów żytnich, razowych i innych specjalnych rodzajów pieczywa
- Duża siła barwiąca, ciasto uzyskuje złocisto brązową barwę już przy 1% dozowaniu zaciemniacza
- Nadaje pieczywu naturalny, intensywny słodowy smak i aromat
- Pozytywny wpływ na świeżość pieczywa
- Wygodna w dozowaniu płynna forma zaciemniacza
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Extra Malt 13.0 | 13.00 KG | pojemnik |
Opis produktu
ExtraMalt to całkowicie naturalny ekstrakt słodu jęczmiennego o bogatym smaku i aromacie, przeznaczony do barwienia i aromatyzowania pieczywa. Występuje w formie płynnego syropu. Zapewnia wspaniały, naturalny, brązowo-złoty kolor i nadaje charakterystyczny słodowy smak i aromat. Pieczywo z dodatkiem ExtraMalt ma wyjątkowo wilgotny miękisz, dzięki czemu zyskuje na wydłużeniu świeżości.
Zaciemniacz można stosować w ilości 1-3% w stosunku do całej masy mąki użytej w recepturze i do wszystkich rodzajów pieczywa: od pszennego, poprzez mieszane, do żytniego. Dozowanie zaciemniacza można jednak dowolnie modyfikować w zależności od użytej mąki, oczekiwanej barwy i smaku pieczywa.
Produkt z czystą etykietą.