Produkty
Kaiser Free

Polepszacz do produkcji pieczywa pszennego, głównie bułek "kajzerek". Dozowanie: 0,3-0,5%.

Zalety

  • czysta etykieta produktu gotowego
  • dostosowany do wymagań piekarni rzemieślniczych i zmechanizowanych
  • sprawdza się zarówno w normalnych jak i w krótkich procesach
  • delikatne, elastyczne, suche ciasto
  • zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
  • ładny kształt bułki
  • bardzo dobra objętość pieczywa
  • wyraźny znak na powierzchni bułki (stempel kajzerki)
  • elastyczna struktura miękiszu
  • pełny smak pieczywa

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Kaiser Free 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Kaiser Free to polepszacz do produkcji pieczywa pszennego o niskim dozowaniu i czystej etykiecie produktu gotowego. Kaiser free jest uniwersalnym polepszaczem, który sprawdzi się zarówno w tradycyjnym procesie przygotowania pieczywa, jak również w piekarniach o wysokim stopniu zmechanizowania. Ciasto przygotowane z użyciem Kaisera Free jest delikatne, elastyczne i suche. Bułka ma ładny kształt i wyraźny znak.

Kaiser Free