Produkty
Kaiser Free

Polepszacz do produkcji pieczywa pszennego, głównie bułek "kajzerek". Dozowanie: 0,3-0,5%.

Zalety

  • Czysta etykieta produktu gotowego
  • Dostosowany do wymagań piekarni rzemieślniczych i przemysłowych
  • Delikatne, elastyczne, suche ciasto
  • Zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
  • Bardzo dobra objętość pieczywa
  • Wyraźny znak na powierzchni bułki (stempel kajzerki)
  • Elastyczna struktura miękiszu

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Kaiser Free 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Kaiser Free to polepszacz do produkcji pieczywa pszennego o niskim dozowaniu i czystej etykiecie produktu gotowego. Kaiser Free jest uniwersalnym polepszaczem, który sprawdzi się zarówno w piekarniach rzemieślniczych, jak i przemysłowych. Ciasto przygotowane z użyciem Kaisera Free jest delikatne, elastyczne i suche. Bułka ma ładny kształt i wyraźny znak.