Arabesque Noir 58
Czekolada ciemna – masa kakaowa minimum 58%. Prawdziwa Belgijska czekolada.
Zalety
- Wysoka jakość - produkt premium
- Łatwość użycia - drażetki można bez problemu naważać i topić
- Stabilość, przekładająca się na niezawodne rezultaty
- Bogaty zapach
- Doskonały smak, połysk, kolor i twardość
- Naturalny aromat waniliowy
- Odpowiednio wysoka zawartość masła kakaowego dla wyrafinowanych zastosowań cukierniczych
- Formuła E-limited
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Arabesque Noir 58 0.5 | 0.50 KG | karton |
Arabesque Noir 58 5.0 | 5.00 KG | karton |
Opis produktu
Arabesque Noir 58% — czekolada deserowa to uniwersalny produkt, który nadaje doskonały smak w musach oraz kremach. Świetnie sprawdzi się również w produkcji korpusów czekoladowych i pralin. Wysoka zawartość części kakaowych (min. 58%) będzie wyczuwalna, lecz nie dominująca w wyrobie.
Arabesque to wysokiej jakości czekolada, która topi się szybko i równomiernie, jest łatwa w zastosowaniu, wyśmienicie smakuje i nadaje produktom elegancki połysk. Produkty są ponadto wytrzymałe i bardziej odporne na zmiany temperatury. Proces wytwarzania słodkich specjałów staje się łatwiejszy i bardziej niezawodny. Arabesque to łatwość i niezawodność użycia oraz szeroki wachlarza zastosowań. Doskonałe właściwości w zakresie temperowania ułatwiają przygotowanie czekolady do użycia.
Przykłady zastosowania: praliny, tabliczki czekoladowe, musy, kremy, ganache, glassage, zamsz, trufle, spready, czekolada do picia, dekoracje, covery, fontanny czekoladowe, ciasta (np. ciasta, ciastka), rzeźby.
W ofercie Zeelandia znajdują się cztery uniwersalne warianty czekolad: biała, mleczna i dwa rodzaje ciemnej.