Posypki Posypki

Mont Blanc RSPO SG

MONT BLANC Słodki puder dekoracyjny

Zalety

  • Łatwość użycia – delikatnie posypywać lub przesiewać bezpośrednio na ciasta.
  • Stabilność - cukier pozostaje puszysty nawet po zapakowaniu produktów w folię, nie zbryla się i nie nasiąka tłuszczem,
  • Wygoda - możliwość użycia na ciepłe wyroby o dużej wilgotności
  • Produkt z naturalnym, delikatnym aromatem waniliowym
  • Śnieżnobiały kolor

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Mont Blanc 12.5 12.50 KG worek

Opis produktu

MONT BLANC Słodki puder dekoracyjny.
Opakowanie: worek 12,5kg.
Specjalny cukier puder wyprodukowany na bazie cukru gronowego, przeznaczony do dekoracji produktów cukierniczych. Wyróżnia go śnieżnobiała barwa oraz wysoka odporność na temperaturę. Dzięki temu cukier ten nie rozpuszcza się, nawet jeśli dekorowane są nim jeszcze ciepłe wyroby cukiernicze. Nie zbryla się i można go łatwo przesiewać. W odróżnieniu od tradycyjnego cukru pudru Mont Blanc pozostaje puszysty i apetyczny niezależnie od wilgotności wyrobów oraz powietrza. Szczególnie można to zaobserwować przy produktach opakowanych w folie. Cukier Mont Blanc jest produktem bardzo łatwym w użyciu. Doskonale nadaje się do dekorowania produktów takich jak: pączki, donuty, szarlotki, babki, gofry i wiele innych. Dodatkowo cukier można mieszać z zmieloną kawą lub kakao i dekorować torty śmietanowe.


Receptura podstawowa

Mont Blanc RSPO SG