

Kornelki Free - bułka ziarnista
Kornelki Free - bułka ziarnista
Aromatyczne bułki i rogale na bazie mieszanki Kornelki Free
Opis receptury
- 50.00 kg Kornelki Free
- 50.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 4.00 kg Drożdże
- 2.00 kg Olej
- 50.00 kg Woda
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 25-27°C.
Fermentacja wstępna: 10-15 minut.
Ciasto podzielić na presy o masie 2,1 kg.
Fermentacja ciasta w presie 10 minut.
Podzielić ciasto na kęsy (30 szt.), zaokrąglić lub wydłużyć i ułożyć na blachach.
Po 35-40 minutach fermentacji końcowej posypać bułki mąką żytnią i naciąć czterokątnie w szachownicę.
Pozostawić do dalszej fermentacji około 5-10 minut.
Wypiek w temperaturze 240°C przez 17-18 minut, z zaparowaniem komory.

Produkty
Kornelki Free
Uniwersalna mieszanka do wyrobu pieczywa bogatego w ziarna i płatki zbóż z dodatkiem aromatycznego kopru.