Receptury Receptury

Fiesta - bułka kukurydziana

Chrupiące i pyszne bułeczki kukurydziane

Opis receptury



Przyrządzanie

Mieszać wszystkie składniki miesiarką spiralną przez 7 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta powinna wynosić około 26°C, czas spoczynku ciasta 8-10 minut.
Odważyć kęsy 1800 g i pozostawić na 10 minut.
Podzielić ciasto na 30 kawałków, uformować bułki o obtoczyć je w Posypce Dekoracyjnej Fiesta.
Zrobić po 2 nacięcia albo znaczyć stemplem krzyżowym każdą bułkę.
Fermentacja końcowa 50-60 minut w temperaturze 30°C, wilgotność względna 80%.
Piec z zaparowaniem w temperaturze 230°C przez 20 minut.

Fiesta - bułka kukurydziana

Produkty

Fiesta

Mieszanka 50% do przygotowania pieczywa kukurydzianego o bogatym smaku i aromacie oraz niezwykłym, złocistożółtym kolorze.