Fiesta - bułka kukurydziana
Fiesta - bułka kukurydziana
Chrupiące i pyszne bułeczki kukurydziane
Opis receptury
- 50.00 kg Fiesta
- 50.00 kg Mąka pszenna typ 450
- 4.00 kg Drożdże
- 50.00 kg Woda
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki miesiarką spiralną przez 7 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta powinna wynosić około 26°C, czas spoczynku ciasta 8-10 minut.
Odważyć kęsy 1800 g i pozostawić na 10 minut.
Podzielić ciasto na 30 kawałków, uformować bułki o obtoczyć je w Posypce Dekoracyjnej Fiesta.
Zrobić po 2 nacięcia albo znaczyć stemplem krzyżowym każdą bułkę.
Fermentacja końcowa 50-60 minut w temperaturze 30°C, wilgotność względna 80%.
Piec z zaparowaniem w temperaturze 230°C przez 20 minut.
Produkty
Fiesta
Mieszanka 50% do przygotowania pieczywa kukurydzianego o bogatym smaku i aromacie oraz niezwykłym, złocistożółtym kolorze.