Receptury
Fiesta - bułka kukurydziana

Chrupiące i pyszne bułeczki kukurydziane

Opis receptury

    • 50 kg Fiesta
    • 50 kg mąka pszenna typ 450
    • 4 kg drożdże
    • 50 kg woda


    Przyrządzanie

    Mieszać wszystkie składniki miesiarką spiralną przez 7 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach.
    Temperatura ciasta powinna wynosić około 26°C, czas spoczynku ciasta 8-10 minut.
    Odważyć kęsy 1800 g i pozostawić na 10 minut.
    Podzielić ciasto na 30 kawałków, uformować bułki o obtoczyć je w Posypce Dekoracyjnej Fiesta.
    Zrobić po 2 nacięcia albo znaczyć stemplem krzyżowym każdą bułkę.
    Fermentacja końcowa 50-60 minut w temperaturze 30°C, wilgotność względna 80%.
    Piec z zaparowaniem w temperaturze 230°C przez 20 minut.