Codzienny Free - chleb pszenny z ziarnami
Codzienny Free - chleb pszenny z ziarnami
Aromatyczny chleb pszenny z ziarnami i przyprawami
Opis receptury
- 50.00 kg Codzienny Free
- 50.00 kg Mąka pszenna typ 850
- 4.00 kg Drożdże
- 50.00 kg Woda
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 26-28°C.
Fermentacja wstępna: około 15 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,45 kg, zaokrąglić.
Fermentacja ciasta w kęsach ok. 10 minut, ponownie lekko zaokrąglić, ułożyć na deskach.
Fermentacja końcowa: około 50 minut.
Przed wypiekiem odwrócić kęsy.
Wypiekać w temperaturze 240°C, z zaparowaniem komory.
Czas wypieku: około 30 minut.
Produkty
Codzienny Free
Uniwersalna, 50% mieszanka do przygotowania pieczywa ziarnistego, które będzie codziennie w Twoim sklepie i na co dzień w Twoim domu.