Receptury Receptury

Codzienny Free - chleb pszenny z ziarnami

Aromatyczny chleb pszenny z ziarnami i przyprawami

Opis receptury



Przyrządzanie

Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 26-28°C.
Fermentacja wstępna: około 15 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,45 kg, zaokrąglić.
Fermentacja ciasta w kęsach ok. 10 minut, ponownie lekko zaokrąglić, ułożyć na deskach.
Fermentacja końcowa: około 50 minut.
Przed wypiekiem odwrócić kęsy.
Wypiekać w temperaturze 240°C, z zaparowaniem komory.
Czas wypieku: około 30 minut.

Codzienny Free - chleb pszenny z ziarnami

Produkty

Codzienny Free

Uniwersalna, 50% mieszanka do przygotowania pieczywa ziarnistego, które będzie codziennie w Twoim sklepie i na co dzień w Twoim domu.