Podmiejski Free z Graham - Chleb mieszany
Podmiejski Free z Graham - Chleb mieszany
Pyszny chleb mieszany z mąką graham z chrupiącą skórką i delikatnym miękiszem
Opis receptury
Ciasto
- 10.00 kg Podmiejski Free z Graham
- 70.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 20.00 kg Mąka pszenna typ 1850
- 2.40 kg Sól
- 2.00 kg Drożdże
- 71.00 kg Woda
Przyrządzanie
Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minuty.
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut.
Temperatura ciasta: 26-29°C.
Fermentacja wstępna: 10 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 580 g, zaokrąglić, ułożyć na deskach, aparatach lub w koszykach.
Fermentacja końcowa: 45 minut.
Temperatura wypieku: 245-220°C.
Czas wypieku: 40 minut.
Produkty
Podmiejski Free z Graham
Mieszanka 10% z czystą etykietą do produkcji chleba mieszanego z mąką pszenną graham