Receptury
Podmiejski Free z Graham - Chleb mieszany

Pyszny chleb mieszany z mąką graham z chrupiącą skórką i delikatnym miękiszem

Opis receptury

Ciasto

  • 10.00 kg Podmiejski Free z Graham
  • 70.00 kg mąka pszenna typ 550
  • 20.00 kg mąka pszenna typ 1850
  • 2.40 kg sól
  • 3.00 kg drożdże
  • 71.00 kg woda


Przyrządzanie

Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minuty.
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut.
Temperatura ciasta: 26-29°C.
Fermentacja wstępna: 10 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 580 g, zaokrąglić, ułożyć na deskach, aparatach lub w koszykach.
Fermentacja końcowa: 45 minut.
Temperatura wypieku: 245-220°C.
Czas wypieku: 40 minut.

Podmiejski Free z Graham - Chleb mieszany

Produkty

Podmiejski Free z Graham

Mieszanka 10% z czystą etykietą do produkcji chleba mieszanego z mąką pszenną graham