Receptury
Gamma Classic Free - chleb mieszany z Silkgrain Trispelt Vital

Chleb pszenno-żytni z dodatkiem gotowych ziaren Silkgrain Trispelt Vital

Opis receptury

Ciasto



Przyrządzanie

Czas mieszania na wolnych obrotach: 6 minut.
Czas mieszania na szybkich obrotach: 4 minuty.
Temperatura ciasta: 25- 27°C.
Fermentacja wstępna: 10 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 630 g, zaokrąglić, lekko wydłużyć, ułożyć na aparatach lub w koszykach.
Fermentacja końcowa: około 40 minut.
Przed wypiekiem naciąć 4 razy każdy kęs.
Temperatura wypieku: 240°C opadająca do 210°C, z zaparowaniem pieca na początku wypieku.
Czas wypieku: około 35 minut.

Produkty

Silkgrain Trispelt Vital

Ziarna orkiszu namoczone w kwasie orkiszowym