Receptury Receptury

Chleb tostowy ziarnisty

Tost ziarnisty przygotowany na bazie ziaren Silkgrain Sonnen Musli

Opis receptury

Ciasto



Przyrządzanie

Mieszać wszystkie składniki za wyjątkiem oleju 5 minut na wolnych i 5 minut na szybkich obrotach. Pod koniec czasu miesienia dodać olej. Temperatura ciasta 25-27°C. Fermentacja wstępna ciasta 10 minut. Ciasto podzielić na kęsy o masie 1,05 kg, zaokrąglić. Fermentacja w kęsach 10 minut. Kęsy wydłużyć i włożyć do forem. Fermentacja końcowa 40 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C przez około 45 minut z zaparowaniem komory.

Chleb tostowy ziarnisty

Produkty

Silkgrain Sonnen Musli

Mieszanka ziaren słonecznika, komosy białej, nasion chia, siemienia lnianego oraz konopi nasączona kwasem owsianym