Chleb tostowy ziarnisty
Chleb tostowy ziarnisty
Tost ziarnisty przygotowany na bazie ziaren Silkgrain Sonnen Musli
Opis receptury
Ciasto
- 40.00 kg Silkgrain Sonnen Musli
- 3.00 kg Soft Mix
- 95.00 kg Mąka pszenna typ 500
- 5.00 kg Mąka żytnia typ 720
- 4.00 kg Drożdże
- 1.00 kg Cukier
- 1.00 kg Mleko w proszku odtłuszczone
- 1.50 kg Sól
- 48.00 kg Woda
- 3.00 kg Olej
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki za wyjątkiem oleju 5 minut na wolnych i 5 minut na szybkich obrotach. Pod koniec czasu miesienia dodać olej. Temperatura ciasta 25-27°C. Fermentacja wstępna ciasta 10 minut. Ciasto podzielić na kęsy o masie 1,05 kg, zaokrąglić. Fermentacja w kęsach 10 minut. Kęsy wydłużyć i włożyć do forem. Fermentacja końcowa 40 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C przez około 45 minut z zaparowaniem komory.
Produkty
Silkgrain Sonnen Musli
Mieszanka ziaren słonecznika, komosy białej, nasion chia, siemienia lnianego oraz konopi nasączona kwasem owsianym