![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-1280-5861d7ff78ba73c2c04f2f5bf5bfca89.jpeg)
![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-768-f17869a88e5f05125fdbd82e9fd59021.jpeg)
Chleb tostowy ziarnisty
Chleb tostowy ziarnisty
Tost ziarnisty przygotowany na bazie ziaren Silkgrain Sonnen Musli
Opis receptury
Ciasto
- 40.00 kg Silkgrain Sonnen Musli
- 3.00 kg Soft Mix
- 95.00 kg Mąka pszenna typ 500
- 5.00 kg Mąka żytnia typ 720
- 4.00 kg Drożdże
- 1.00 kg Cukier
- 1.00 kg Mleko w proszku odtłuszczone
- 1.50 kg Sól
- 48.00 kg Woda
- 3.00 kg Olej
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki za wyjątkiem oleju 5 minut na wolnych i 5 minut na szybkich obrotach. Pod koniec czasu miesienia dodać olej. Temperatura ciasta 25-27°C. Fermentacja wstępna ciasta 10 minut. Ciasto podzielić na kęsy o masie 1,05 kg, zaokrąglić. Fermentacja w kęsach 10 minut. Kęsy wydłużyć i włożyć do forem. Fermentacja końcowa 40 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C przez około 45 minut z zaparowaniem komory.
![Chleb tostowy ziarnisty](https://www.zeelandia.pl/receptury/6_chleby/2740_chleb_tostowy_ziarnisty/@@images/image-400-8f6ebeee56699f89d875716d91347ddc.jpeg)
Produkty
Silkgrain Sonnen Musli
Mieszanka ziaren słonecznika, komosy białej, nasion chia, siemienia lnianego oraz konopi nasączona kwasem owsianym