![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-1280-5861d7ff78ba73c2c04f2f5bf5bfca89.jpeg)
![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-768-f17869a88e5f05125fdbd82e9fd59021.jpeg)
KornFix Ciemny - Bagietka ziarnista
KornFix Ciemny - Bagietka ziarnista
Chrupiące bagietki z dodatkiem ziaren
Opis receptury
- 25.00 kg KornFix Ciemny
- 0.50 kg Extra Bake
- 100.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 2.00 kg Sól
- 4.00 kg Drożdże
- 52.00 kg Woda
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 8 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 26-28°C.
Fermentacja wstępna ciasta: 15 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 350 g, zaokrąglić i pozostawić na 10 minut spoczynku.
Uformować bagietki i ułożyć je na deskach, aparatach lub na sitach.
Fermentacja końcowa: około 45 minut.
Przed wypiekiem naciąć bagietki ukośnie.
Wypiek w temperaturze 240°C, z zaparowaniem pieca.
Czas wypieku: około 22 minut.
![KornFix Ciemny - Bagietka ziarnista](https://www.zeelandia.pl/receptury/5_bagietki/1039_kornfix_ciemny_-_bagietka_ziarnista/@@images/image-400-9ff9487f8b4e29670fea49091e0f8ddb.jpeg)