
KornFix Ciemny - Bagietka ziarnista
KornFix Ciemny - Bagietka ziarnista
Chrupiące bagietki z dodatkiem ziaren
Opis receptury
- 25 kg KornFix Ciemny
- 1 kg Extra Bake
- 100 kg mąka pszenna typ 550
- 2 kg sól
- 4 kg drożdże
- 52 kg woda
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 8 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 26-28°C.
Fermentacja wstępna ciasta: 15 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 350 g, zaokrąglić i pozostawić na 10 minut spoczynku.
Uformować bagietki i ułożyć je na deskach, aparatach lub na sitach.
Fermentacja końcowa: około 45 minut.
Przed wypiekiem naciąć bagietki ukośnie.
Wypiek w temperaturze 240°C, z zaparowaniem pieca.
Czas wypieku: około 22 minut.
