KornFix Ciemny - Bagietka ziarnista
KornFix Ciemny - Bagietka ziarnista
Chrupiące bagietki z dodatkiem ziaren
Opis receptury
- 25.00 kg KornFix Ciemny
- 0.50 kg Extra Bake
- 100.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 2.00 kg Sól
- 4.00 kg Drożdże
- 52.00 kg Woda
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 8 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 26-28°C.
Fermentacja wstępna ciasta: 15 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 350 g, zaokrąglić i pozostawić na 10 minut spoczynku.
Uformować bagietki i ułożyć je na deskach, aparatach lub na sitach.
Fermentacja końcowa: około 45 minut.
Przed wypiekiem naciąć bagietki ukośnie.
Wypiek w temperaturze 240°C, z zaparowaniem pieca.
Czas wypieku: około 22 minut.