Receptury
Quarkini - minipączki na bazie twarogu półtłustego

Pączki twarogowe przygotowane na bazie twarogu półtłustego.

Opis receptury

    Pączki twarogowe


    Ilość wody od 600 do 700 ml (zależy od jakości twarogu).
    Wodę dodawać porcjami - do otrzymania odpowiedniej konsystencji umożliwiającej dozowanie ciasta.
    Mieszać wszystkie składniki przez około 4 minuty na wolnych obrotach przy użyciu płaskiego mieszadła.
    Ciasto odstawić na około 30 minut.
    Formować ciasto w kule 25 g (łyżka do lodów nr 65) lub 45 g (łyżka do lodów nr 30).
    Ciasto można dozować również przy pomocy specjalnej maszynki.
    Smażyć w tłuszczu o temperaturze około 160°C przez 8-10 minut.


    Przyrządzanie

    Po wysmażeniu obtoczyć Quarkini w cukrze gronowym Mont Blanc.

    Uwaga !
    Ciasto należy wysmażyć w ciągu 3 godzin od momentu przygotowania.