Quarkini - minipączki na bazie twarogu półtłustego
Quarkini - minipączki na bazie twarogu półtłustego
Pączki twarogowe przygotowane na bazie twarogu półtłustego.
Opis receptury
Pączki twarogowe
- 1 000.00 g Quarkini
- 750.00 g Twaróg półtłusty
- 600.00 g Woda
Ilość wody od 600 do 700 ml (zależy od jakości twarogu).
Wodę dodawać porcjami - do otrzymania odpowiedniej konsystencji umożliwiającej dozowanie ciasta.
Mieszać wszystkie składniki przez około 4 minuty na wolnych obrotach przy użyciu płaskiego mieszadła.
Ciasto odstawić na około 30 minut.
Formować ciasto w kule 25 g (łyżka do lodów nr 65) lub 45 g (łyżka do lodów nr 30).
Ciasto można dozować również przy pomocy specjalnej maszynki.
Smażyć w tłuszczu o temperaturze około 160°C przez 8-10 minut.
Przyrządzanie
Po wysmażeniu obtoczyć Quarkini w cukrze gronowym Mont Blanc.
Uwaga !
Ciasto należy wysmażyć w ciągu 3 godzin od momentu przygotowania.
Produkty
Quarkini
Mieszanka do wypieku aromatycznych minipączków na bazie twarogu.