Receptury Receptury

Quarkini - minipączki na bazie twarogu półtłustego

Pączki twarogowe przygotowane na bazie twarogu półtłustego.

Opis receptury

Pączki twarogowe


Ilość wody od 600 do 700 ml (zależy od jakości twarogu).
Wodę dodawać porcjami - do otrzymania odpowiedniej konsystencji umożliwiającej dozowanie ciasta.
Mieszać wszystkie składniki przez około 4 minuty na wolnych obrotach przy użyciu płaskiego mieszadła.
Ciasto odstawić na około 30 minut.
Formować ciasto w kule 25 g (łyżka do lodów nr 65) lub 45 g (łyżka do lodów nr 30).
Ciasto można dozować również przy pomocy specjalnej maszynki.
Smażyć w tłuszczu o temperaturze około 160°C przez 8-10 minut.


Przyrządzanie

Po wysmażeniu obtoczyć Quarkini w cukrze gronowym Mont Blanc.

Uwaga !
Ciasto należy wysmażyć w ciągu 3 godzin od momentu przygotowania.

Quarkini - minipączki na bazie twarogu półtłustego

Produkty

Quarkini

Mieszanka do wypieku aromatycznych minipączków na bazie twarogu.