

Quarkini Buttermilk - minipączki na maślance
Quarkini Buttermilk - minipączki na maślance
Receptura na wyśmienite minipączki przygotowane z użyciem maślanki.
Opis receptury
Ciasto
- 1 000.00 g Quarkini Buttermilk
- 1 000.00 ml Maślanka
- 500.00 g Jaja
- 100.00 ml Olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez 5 minut przy użyciu płaskiego mieszadła.
Ciasto odstawić na około 15 minut.
Formować ciasto w kule o masie 16 g przy użyciu łyżki do lodów, szprycy lub dedykowanego dozownika.
Smażyć w tłuszczu o temperaturze 170oC przez 8 minut.
Po wysmażeniu obtoczyć pączki w cukrze pudrze.
Ciasto należy wysmażyć w ciągu 3 godzin od momentu przygotowania.
Przyrządzanie
Wysmażone pączki osuszyć z tłuszczu, posypać cukrem gronowym Mont Blanc.

Produkty
Quarkini Buttermilk
Mieszanka do produkcji pysznych mini-pączków na bazie maślanki lub twarogu.