![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-1280-5861d7ff78ba73c2c04f2f5bf5bfca89.jpeg)
![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-768-f17869a88e5f05125fdbd82e9fd59021.jpeg)
Muffiny Amerykańskie *
Muffiny Amerykańskie *
Delikatne i puszyste w środku Muffiny, z charakterystyczną skórką na górze.
Opis receptury
Muffiny amerykańskie
- 1 000 g Muffiny Amerykańskie
- 300 g olej
- 450 g woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do tulipapilotek (ok. 80 g/szt.). Wypiekać w temperaturze 190°C (góra), 180°C (dół) przez ok. 35 minut (nie przesuszać).
![Muffiny Amerykańskie *](https://www.zeelandia.pl/receptury/27_inne/1170_muffiny_amerykanskie_%2A/@@images/image-400-29892df8a283678ff86e3d5315f5ee40.jpeg)