

Placuszki na bazie ciasta cytrynowo- lawendowego z nadzieniem serowo - jagodowym.
Opis receptury
Ciasto
- 500.00 g Lawendowy Ogród E limited
- 250.00 g Jaja
- 250.00 g Olej
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do 11 foremek silikonowych w ilości 90 g na sztukę.
Nadzienie
Na placuszki wyszprycować 3 ringi termostabilnego nadzienia serowego ZEELAsofSER zaczynając od zewnątrz do środka w odległości 2 cm. Pomiędzy nadzienie serowe wyszprycować nadzienie jagodowe wypełniając środek.
Kruszonka
- 50.00 g Mąka pszenna typ 500
- 25.00 g Masło
- 25.00 g Cukier
Wszystkie składniki mieszać do uzyskania konsystencji kruszonki. Posypać placuszki kruszonką w ilości 9 g na sztukę. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut.
Owoce
- 110.00 g Paletta Żel Neutralna
- 60.00 g Borówka amerykańska
Owoce ułożyć w ilości ok. 5 g na sztukę. Następnie powierzchnię placuszków pokryć żelem Paletta Żel Neutralna.
Przyrządzanie
1. Ciasto
2. Nadzienie
3. Kruszonka
4. Dekoracja
