Receptury Receptury
Placuszki na Okrągło

Placuszki na bazie ciasta cytrynowo- lawendowego z nadzieniem serowo - jagodowym.

Opis receptury

Ciasto


Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do 11 foremek silikonowych w ilości 90 g na sztukę.

Nadzienie


Na placuszki wyszprycować 3 ringi termostabilnego nadzienia serowego ZEELAsofSER zaczynając od zewnątrz do środka w odległości 2 cm. Pomiędzy nadzienie serowe wyszprycować nadzienie jagodowe wypełniając środek.

Kruszonka

  • 50.00 g Mąka pszenna typ 500
  • 25.00 g Masło
  • 25.00 g Cukier

Wszystkie składniki mieszać do uzyskania konsystencji kruszonki. Posypać placuszki kruszonką w ilości 9 g na sztukę. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut.

Owoce


Owoce ułożyć w ilości ok. 5 g na sztukę. Następnie powierzchnię placuszków pokryć żelem Paletta Żel Neutralna.


Przyrządzanie

1. Ciasto
2. Nadzienie
3. Kruszonka
4. Dekoracja

Placuszki na Okrągło