Receptury Receptury

Goździk w Pomarańczach**

Obłędny tort czekoladowo-pomarańczowy, wzbogacony zimową nutą aromatycznego goździka, która przywołuje na myśl Święta Bożego Narodzenia. Warstwy ciasta czekoladowego i pomarańczowego połączone są żelką z owoców tropikalnych. Całość wieńczy delikatny krem pomarańczowy.

Opis receptury

Blat pomarańczowy


Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do okrągłych rantów o średnicy 15 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.

Blat czekoladowy


Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do okrągłych rantów o średnicy 15 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.

Nakropka

  • 40.00 g Cukier
  • 40.00 g Woda

Wodę z cukrem zagotować.

Żelka owocowa


Galaretkę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie z dodatkiem goździka. Wystudzić i połączyć z nadzieniem owocowym Fruitful Tropical. Wyłożyć na blat pomarańczowy rozsmarować i docisnąć blatem czekoladowym.

Krem Pomarańczowy


Schłodzoną śmietankę ubić. Zeesan Pomarańczowy dokładnie połączyć z wodą i delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną. Krem wyłożyć do rantów o średnicy 17 cm. Docisnąć złożonym tortem do wysokości rantów. Schłodzić.

Żel


Namoczoną żelatynę rozpuścić. Połączyć z Paletta Cold i barwnikiem. Gotowym żelem oblać torty.


Przyrządzanie

1. Blat pomarańczowy
2. Żelka owocowa
3. Blat czekoladowy
4. Krem pomarańczowy
5. Żel
6. Dekoracja

Goździk w Pomarańczach**

Produkty

Fruitful Tropical

Fruitful Tropical nadzienie owocowe