Receptury Receptury
Jagodowe Wspomnienie KATALOG

Wyjątkowy sernik na specjalne okazje. Klasyka smaku w nowym wydaniu. Czekoladowy spód ciasta, a na nim aksamitna masa serowa w połączeniu z soczystymi jagodami i nadzieniem o smaku owoców leśnych. Całość oblana ciemną, błyszczącą polewą i oprószona czekoladową kruszonką.

Opis receptury

Spód


Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach do momentu uzyskania kruszonki (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę w ilości 2000 g równomiernie rozsypać do rantu 60x40 cm. Pozostałą ilość (na potrzeby dekoracji) rozsypać na drugą blachę. Obie blachy wypiekać w temperaturze 180°C przez ok.15 minut. Wystudzić.

Masa sernikowa


Twaróg sernikowy, jaja, Presta Gold, mleko i Vankrem mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać jagody, wymieszać. Masę równomiernie wyłożyć na spód czekoladowy. Sernik wypiekać w temperaturze 170°C przez ok. 120 minut. Wystudzić.

Dekoracja


Śmietankę zagotować i rozpuścić w niej Satinę Pro. Gotową polewą rozprowadzić na powierzchni wystudzonego sernika. Dekorować pozostałą ilością kruszonki czekoladowej.


Przyrządzanie

1. Spód
2. Masa sernikowa
3. Dekoracja

Jagodowe Wspomnienie KATALOG