

Wyjątkowy sernik na specjalne okazje. Klasyka smaku w nowym wydaniu. Czekoladowy spód ciasta, a na nim aksamitna masa serowa w połączeniu z soczystymi jagodami i nadzieniem o smaku owoców leśnych. Całość oblana ciemną, błyszczącą polewą i oprószona czekoladową kruszonką.
Opis receptury
Spód
- 2 150.00 g Qki Czekoladowe
- 400.00 g Margaryna (80% tłuszczu)
- 260.00 g Woda
- 400.00 g Mąka pszenna typ 550
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach do momentu uzyskania kruszonki (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę w ilości 2000 g równomiernie rozsypać do rantu 60x40 cm. Pozostałą ilość (na potrzeby dekoracji) rozsypać na drugą blachę. Obie blachy wypiekać w temperaturze 180°C przez ok.15 minut. Wystudzić.
Masa sernikowa
- 350.00 g Vankrem
- 1 750.00 g Presta Gold Forest Fruits
- 3 500.00 g Twaróg półtłusty
- 470.00 g Mleko (2% tłuszczu)
- 650.00 g Jaja
- 1 000.00 g Jagody
Twaróg sernikowy, jaja, Presta Gold, mleko i Vankrem mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać jagody, wymieszać. Masę równomiernie wyłożyć na spód czekoladowy. Sernik wypiekać w temperaturze 170°C przez ok. 120 minut. Wystudzić.
Dekoracja
- 300.00 g Satina Pro
- 300.00 g Śmietanka (30% tłuszczu)
Śmietankę zagotować i rozpuścić w niej Satinę Pro. Gotową polewą rozprowadzić na powierzchni wystudzonego sernika. Dekorować pozostałą ilością kruszonki czekoladowej.
Przyrządzanie
1. Spód
2. Masa sernikowa
3. Dekoracja
