Receptury
Fiesta Pikantna - hot dog

Opis receptury

    Ciasto


    Nadzienie



    Przyrządzanie

    Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach.
    Temperatura ciasta: 25-26°C.
    Fermentacja wstępna ciasta: 10 minut.
    Ciasto podzielić na kęsy o masie 3,6 kg, zwinąć w presy.
    Fermentacja w presach: 10-15 minut.
    Presy podzielić na kęsy (30 sztuk), zaokrąglić i wydłużyć (na wałkownicy lub rogalikarce) na owalne placki o wymiarach około 10x20 cm.
    Przez środek ciasta (po długości) szprycujemy cienko sos, nakładamy na niego parówkę i zawijamy ciasto w rulon.
    Tak przygotowane hot dogi obtaczamy w posypce i układamy na blachach falistych (do bagietek).
    Fermentacja końcowa: około 25 minut.
    Wypiekać w temperaturze 230°C przez 12-13 minut z zaparowaniem komory.