Powidła śliwkowe
Powidła śliwkowe
Powidła śliwkowe z dodatkiem jabłek.
Zalety
- Bardzo duża zawartość owoców (2200g owoców / 1000g produktu gotowego)
- Intensywny owocowy smak
- Tradycyjna metoda produkcji - tylko naturalne pektyny
- Uniwersalne zastosowanie
- Nadaje się do mrożenia
- Dzięki niskiemu poziomowi aW oraz wysokiemu poziomowi cukru nadaje się do produktów o przedłużonym terminie ważności
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Powidła śliwkowe z jabł. 14.0 | 14.00 KG | pojemnik |
Opis produktu
Wysokiej jakości, uniwersalne powidła w postaci gęstej pasty, przygotowane w tradycyjny sposób. Główną ich cechą jest bardzo duża zawartość owoców: na przygotowanie 1kg powideł, zostało zużyte 2,2 kg owoców. Zawartość owoców w produkcie gotowym wynosi 71% - śliwki i 22% - jabłka. Powidła śliwkowe z jabłkiem pozbawione zostały pektyn oraz substancji zagęszczających, ich struktura wynika z procesu odparowywania wody. Dzięki swoim właściwością idealnie nadają się do zapiekania oraz mrożenia, nie gubiąc przy tym intensywnego, owocowego smaku. Powidła śliwkowe z jabłkiem nadają się także do produktów z wydłużonym terminem przydatności, dzięki wysokiej zawartości cukru oraz niskiemu poziomowi aW.