Nadzienia słodkie i owoce w żelu
Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe z dodatkiem jabłek.

Zalety

  • Bardzo duża zawartość owoców (2200g owoców / 1000g produktu gotowego)
  • Intensywny owocowy smak
  • Tradycyjna metoda produkcji - tylko naturalne pektyny
  • Uniwersalne zastosowanie
  • Nadaje się do mrożenia
  • Dzięki niskiemu poziomowi aW oraz wysokiemu poziomowi cukru nadaje się do produktów o przedłużonym terminie ważności

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Powidła śliwkowe z jabł. 14.0 14.00 KG pojemnik

Opis produktu

Wysokiej jakości, uniwersalne powidła w postaci gęstej pasty, przygotowane w tradycyjny sposób. Główną ich cechą jest bardzo duża zawartość owoców: na przygotowanie 1kg powideł, zostało zużyte 2,2 kg owoców. Zawartość owoców w produkcie gotowym wynosi 71% - śliwki i 22% - jabłka. Powidła śliwkowe z jabłkiem pozbawione zostały pektyn oraz substancji zagęszczających, ich struktura wynika z procesu odparowywania wody. Dzięki swoim właściwością idealnie nadają się do zapiekania oraz mrożenia, nie gubiąc przy tym intensywnego, owocowego smaku. Powidła śliwkowe z jabłkiem nadają się także do produktów z wydłużonym terminem przydatności, dzięki wysokiej zawartości cukru oraz niskiemu poziomowi aW.