Nadzienia słodkie i owoce w żelu
Nadzienie makowe

Zalety

  • możliwość dodania składników wzbogacających smak
  • uniwersalność – masę stosować można jako nadzienie do drożdżówek, strucli makowych, mazurków i innych ciast
  • poręczne opakowanie – wiaderko 12 kg.
  • łatwość użycia - nadzienie jest gotowe do zastosowania bez konieczności pracochłonnego przygotowania maku

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Nadzienie makowe 12.0 12.00 KG pojemnik

Opis produktu

Masa makowa to szczególnie popularne nadzienie, używane do drożdżówek, makowców, mazurków i innych ciast. Przygotowanie masy jest jednak niezwykle pracochłonne (około 2 godzin) i wymaga wielu czynności: zaparzania, chłodzenia, odsączania i mielenia. Proponowane przez nas Nadzienie makowe jest gotowe do użycia. Wystarczy równomiernie rozprowadzić je na powierzchni ciasta i wypiekać. W zależności od przeznaczenia i upodobań do masy dodać można esencji, okruchów lub bakalii.

Nadzienie makowe