Nadzienie makowe
Nadzienie makowe
Masa makowa gotowa do użycia.
Zalety
- możliwość dodania składników wzbogacających smak
- uniwersalność – masę stosować można jako nadzienie do drożdżówek, strucli makowych, mazurków i innych ciast
- poręczne opakowanie – wiaderko 12 kg.
- łatwość użycia - nadzienie jest gotowe do zastosowania bez konieczności pracochłonnego przygotowania maku
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Nadzienie makowe 12.0 | 12.00 KG | pojemnik |
Opis produktu
Masa makowa to szczególnie popularne nadzienie, używane do drożdżówek, makowców, mazurków i innych ciast. Przygotowanie masy jest jednak niezwykle pracochłonne (około 2 godzin) i wymaga wielu czynności: zaparzania, chłodzenia, odsączania i mielenia. Proponowane przez nas Nadzienie makowe jest gotowe do użycia. Wystarczy równomiernie rozprowadzić je na powierzchni ciasta i wypiekać. W zależności od przeznaczenia i upodobań do masy dodać można esencji, okruchów lub bakalii.