Produkty
Berliner 25

25% mieszanka do wyrobu pączków i innych ciast drożdżowych.

Zalety

  • Bogata receptura zawierająca jaja w proszku i dodatki smakowe decydujące o wygodzie produkcji i jakości pączka
  • Bezpieczeństwo mikrobiologiczne i eliminacja odważania dużej ilości składników
  • Ograniczenie błędów pracowników przy dozowaniu surowców, zmiennych warunkach w piekarni, czy pogorszeniu jakości surowca (mąki, tłuszczu)
  • Pączek na bazie Berlinera 25 przypomina tradycyjny pączek o drobnej strukturze, delikatnym wnętrzu, jest kruchy, nie nasiąknięty tłuszczem
  • Ekonomiczna kalkulacja
  • Można także przygotować ciasta na wyroby pół-cukiernicze: słodkie bułki, drożdżówki, chałki

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Berliner 25 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Berliner 25 to baza do przygotowania wyśmienitych pączków, w ekonomiczny i bezproblemowy sposób. Pączek wyprodukowany na bazie Berlinera 25 przypomina tradycyjny, domowy pączek o maślanym smaku, kruchej strukturze i równomiernym miękiszu. Mieszanka zawiera w swoim składzie jaja w proszku, więc nie ma konieczności dodania ich do receptury. Dzięki użyciu Berlinera 25 produkcja staje się wyjątkowo bezpieczna – produkt odporny jest na wahania jakości surowca i zmienne warunki w zakładzie. Ciasto pozostaje stabilne, o idealnym rozroście, dobrze się smaży, nie traci stabilności i nie marszczy się. Pączek po fermentacji końcowej może dodatkowo leżakować przed smażeniem, przez co, przy ewentualnym przetrzymaniu ciasta, nie zachodzi ryzyko zmiany jakości. Przy smażeniu pączki wchłaniają minimalną ilość tłuszczu, pozostając puszyste i lekkie.

Berliner 25