Berliner 25
Mieszanka 25% do wyrobu pączków i innych ciast drożdżowych.
Zalety
- Bogata receptura zawierająca jaja w proszku i dodatki smakowe decydujące o wygodzie produkcji i jakości pączka
- Eliminacja odważania dużej ilości składników
- Ograniczenie błędów pracowników przy dozowaniu surowców, zmiennych warunkach w piekarni, czy pogorszeniu jakości surowca (mąki, tłuszczu)
- Pączek na bazie Berlinera 25 przypomina tradycyjny pączek o drobnej strukturze, delikatnym wnętrzu, jest kruchy, nie nasiąknięty tłuszczem
- Ekonomiczna kalkulacja
- Można także przygotować ciasta na wyroby pół-cukiernicze: słodkie bułki, drożdżówki, chałki
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Berliner 25 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Berliner 25 to baza do przygotowania wyśmienitych pączków w prosty sposób. Pączek wyprodukowany na bazie Berlinera 25 przypomina tradycyjny, domowy pączek o maślanym smaku, kruchej strukturze i równomiernym miękiszu. Mieszanka zawiera w swoim składzie jaja w proszku, więc nie ma konieczności dodania ich do receptury. Dzięki użyciu Berlinera 25 produkcja staje się wyjątkowo pewna – produkt odporny jest na wahania jakości surowca i zmienne warunki w zakładzie. Ciasto pozostaje stabilne, o idealnym rozroście, dobrze się smaży, nie traci stabilności i nie marszczy się. Dzięki dobrej stabilności pączek po fermentacji końcowej może leżakować przed smażeniem, przez co, przy ewentualnym przetrzymaniu ciasta, nie zachodzi ryzyko zmiany jakości. Przy smażeniu pączki wchłaniają minimalną ilość tłuszczu, pozostając puszyste i lekkie.