Berliner Complete
Kompletna mieszanka do wyrobu pączków.
Zalety
- Oferuje bogatą recepturę z dużą zawartością jaj, tłuszczu, cukru i składników mleka, dającą najwyższą jakość pączków
- Poprzez wyeliminowanie odważania składników pozwala skrócić czas przygotowania ciasta i zwiększyć wydajność produkcji (umożliwia także lepsze wykorzystanie wydajności linii produkcyjnych)
- Eliminuje z użycia świeże jaja, margarynę, cukier, zmniejsza tym samym ilość surowców w magazynie
- Ogranicza błędy pracowników oraz wahania jakości surowców i gwarantuje równą jakość pączków
- Dobrą stabilność ciasta, szczególnie istotna podczas przekładania kęsów ciasta do smażalnika
- Pączek wyprodukowany na bazie Berliner Complete charakteryzuje drobna równomierna porowatość o pełnej strukturze miękiszu, jest kruchy, delikatny, łatwy w gryzieniu
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Berliner Complete 20.0 | 20.00 KG | worek |
Opis produktu
Berliner Complete to kompletna mieszanka do wyrobu pączków. W swoim składzie zawiera cukier, jajka w proszku oraz tłuszcz, a więc nie ma konieczności dodawania tych surowców w zakładzie. Produkt zapewnia uzyskanie stałej jakości pączków o dużej objętości, ładnej białej obwódce i apetycznej barwie miękiszu (takiej jak z dodatkiem dużej ilości jaj i tłuszczu). Charakterystyki najwyższej jakości pączków, wyprodukowanych na mieszance Berliner Complete, dopełniają drobna i równomierna porowatość miękiszu, gładka, ładnie wybarwiona i niepomarszczona skórka oraz bogaty smak i poprawiona świeżość. Pączek wyprodukowany na bazie Berliner Complete przypomina pączek domowy, jest kruchy, delikatny, łatwy w gryzieniu, a przy tym absorbuje niewiele tłuszczu podczas smażenia.