Berliner 2000 Pasta
Mieszanka 10%-20% w formie pasty do produkcji pączków. Dozowanie 10-20% w stosunku do masy mąki.
Zalety
- Postać pasty
- Elastyczne dozowanie: 10-20% w zależności od preferowanej receptury i oczekiwanego rezultatu
- Stabilizacja ciasta, co zwiększa gwarancję uzyskania równej jakości pączków
- Znaczne skrócenie czasu przygotowania pączków
- Bardzo dobra jakość pączków: duża objętość, równomiernie wilgotny miękisz, wyraźna biała obwódka
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Berliner 2000 Pasta 9.0 | 9.00 KG | pojemnik |
Opis produktu
Słodkie pączki to jeden z ulubionych polskich przysmaków. Smakują równie wyśmienicie podczas dużych domowych uroczystości, jak i podwieczorku przy kawie, bądź jako mała przekąska w pracy czy w szkole. Każdego dnia wszystkie piekarnie i cukiernie muszą sprostać dużym apetytom i wysokim oczekiwaniom pączkowych łasuchów.
Berliner 2000 Pasta jest produktem, który w znacznym stopniu ułatwia przygotowanie wysokiej jakości pączków. Stabilizuje ciasto, poprawia strukturę miękiszu, zwiększa objętość pączków, zapewnia ładną białą obwódkę. Dzięki zastosowaniu Berliner 2000 Pasta można znacznie skrócić czas przygotowywania pączków, co ma szczególne znaczenie, zwłaszcza gdy musimy przygotować dużo pączków w krótkim czasie. Berliner 2000 Pasta dozuje się w ilości 10-20% w stosunku do masy mąki.