

Berliner 2000
Mieszanka 20% do produkcji pączków i innych wyrobów cukierniczych.
Zalety
- Wszechstronne zastosowanie - koncentrat sprawdza się doskonale do produkcji pączków, jak i drożdżówek, makowców, pieczywa półcukierniczego i ciast drożdżowych
- Przedłużona świeżość wypieków
- Duża objętość pączków i ciast
- Krótki proces produkcji
- Duża wydajność z 2 kg koncentratu otrzymuje się około 360 pączków (o gramaturze 55 g)
- Ładna, widoczna biała obwódka pączków
- Gładka i stabilna powierzchnia - pączki nie są pomarszczone
- Minimalne ilości tłuszczu wchłaniane podczas smażenia
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Berliner2000 20.0 | 20.00 KG | worek |
Opis produktu
Berliner 2000 jest koncentratem do szybkiego przygotowania wysokiej jakości produktów cukierniczych. Jego podstawowym zastosowaniem jest przygotowanie w łatwy i szybki sposób tradycyjnych pączków. Użycie koncentratu Berliner 2000 znacznie skraca proces technologiczny oraz gwarantuje otrzymanie pączków o gładkiej powierzchni, ładnej białej obwódce i dużej objętości. Podczas smażenia wchłaniana jest tylko minimalna ilość tłuszczu, co pozytywnie wpływa na smak pączków, a dla piekarza oznacza dodatkowe oszczędności.
Berliner 2000 jest ponadto produktem niezwykle wszechstronnym, gdyż doskonale sprawdza się jako dodatek do drożdżówek, makowców i ciast drożdżowych. Stosowanie Berlinera 2000 gwarantuje otrzymanie wypieku końcowego o wysokiej i stałej jakości. Ciasta przygotowane na bazie koncentratu długo utrzymują świeżość, mają większą objętość oraz apetyczny wygląd i smakowity zapach.
