Produkty Produkty

Berliner 2000

Mieszanka 20% do produkcji pączków i innych wyrobów cukierniczych.

Zalety

  • Wszechstronne zastosowanie - koncentrat sprawdza się doskonale do produkcji pączków, jak i drożdżówek, makowców, pieczywa półcukierniczego i ciast drożdżowych
  • Przedłużona świeżość wypieków
  • Duża objętość pączków i ciast
  • Krótki proces produkcji
  • Duża wydajność z 2 kg koncentratu otrzymuje się około 360 pączków (o gramaturze 55 g)
  • Ładna, widoczna biała obwódka pączków
  • Gładka i stabilna powierzchnia - pączki nie są pomarszczone
  • Minimalne ilości tłuszczu wchłaniane podczas smażenia

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Berliner2000 20.0 20.00 KG worek

Opis produktu

Berliner 2000 jest koncentratem do szybkiego przygotowania wysokiej jakości produktów cukierniczych. Jego podstawowym zastosowaniem jest przygotowanie w łatwy i szybki sposób tradycyjnych pączków. Użycie koncentratu Berliner 2000 znacznie skraca proces technologiczny oraz gwarantuje otrzymanie pączków o gładkiej powierzchni, ładnej białej obwódce i dużej objętości. Podczas smażenia wchłaniana jest tylko minimalna ilość tłuszczu, co pozytywnie wpływa na smak pączków, a dla piekarza oznacza dodatkowe oszczędności.
Berliner 2000 jest ponadto produktem niezwykle wszechstronnym, gdyż doskonale sprawdza się jako dodatek do drożdżówek, makowców i ciast drożdżowych. Stosowanie Berlinera 2000 gwarantuje otrzymanie wypieku końcowego o wysokiej i stałej jakości. Ciasta przygotowane na bazie koncentratu długo utrzymują świeżość, mają większą objętość oraz apetyczny wygląd i smakowity zapach.

Berliner 2000