Berliner 1500
Berliner 1500 to 15% mieszanka do produkcji pączków i innych ciast drożdżowych, pozwalająca przygotować produkt wysokiej jakości w ekonomiczny i bezproblemowy sposób
Zalety
- Niskie dozowanie (15%) = ekonomiczna receptura
- Wszechstronne zastosowanie
- Brak konieczności dodawania jaj w trakcie przygotowania ciasta
- Delikatny pączek o bardzo dobrej objętości i wysokiej obrączce
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Berliner 1500 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Berliner 1500 to baza do przygotowania wyśmienitych pączków w prosty sposób. Pączek wyprodukowany na bazie Berlinera 1500 charakteryzuje duża objętość i delikatność. Mieszanka zawiera w swoim składzie jaja, więc nie ma konieczności dodania ich do receptury. Dzięki użyciu Berlinera 1500 produkcja staje się wyjątkowo pewna – produkt odporny jest na wahania jakości surowca i zmienne warunki w zakładzie. Ciasto pozostaje stabilne, o idealnym rozroście, dobrze się smaży, nie traci stabilności i nie marszczy się. Pączki wchłaniają minimalną ilość tłuszczu w trakcie smażenia, pozostając puszyste i lekkie. Berliner 1500 znacząco skraca czas przygotowania produktów i pozwala utrzymać powtarzalność wyrobu gotowego.