Emulsje
Carlo

Emulsja do form i blach piekarskich, na bazie oleju roślinnego.

Zalety

  • Emulsja na bazie olejów roślinnych
  • Może być stosowana do blach i form aluminiowych, ze stali ciemnej oraz powierzchni silikonowych
  • Nadaje się do wypieku produktów piekarskich
  • Łatwa w rozprowadzaniu
  • Ma dużą lepkość
  • Blachy i formy można pokrywać emulsją kilka godzin przed wypiekiem
  • Biały kolor emulsji ułatwia równomierne rozprowadzanie

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Carlo 15.0 15.00 L pojemnik
Carlo 210.0 210.00 L inny
Carlo 1000.0 1 000.00 L pojemnik

Opis produktu

Carlo to emulsja produkowana na bazie olejów roślinnych. Dzięki wysokiej lepkości doskonale przylega do powierzchni form i blach. Emulsja Carlo ma biały kolor, co ułatwia jej równomierne rozprowadzanie. Blachy i formy można pokryć emulsją kilka godzin przed wypiekiem. Carlo pozytywnie wpływa na kolor skórki pieczywa.