Masy cukrowe i migdałowe Masy cukrowe i migdałowe

Marcepan 1:2

Marcepan do modelowania i rolowania.

Zalety

  • trwały i jedyny w swoim rodzaju smak i aromat
  • nadaje się do modelowania i rolowania
  • można go rolować na bardzo cienkie warstwy
  • nie zawiera konserwantów
  • jest bardzo plastyczny

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Marcepan 1:2 7.5 7.50 KG karton

Opis produktu

Marcepan to produkt przygotowany według oryginalnej receptury mistrza z Lubeki. Ma niepowtarzalny aromat, który wraz z upływem czasu wzmacnia się. Migdały oczyszczane z łuski są dokładnie ucierane z małym dodatkiem cukru, a wspaniały aromat migdałowy jest uzyskiwany dzięki podgrzewaniu i przypiekaniu masy. Reszta cukru po podgrzaniu jest dodawana do masy migdałowej. Masa marcepanowa ma doskonałe właściwości do obróbki cukierniczej. Jest plastyczna, delikatna, lekko obsycha przez co utrzymuje kształt nie wysychając w środku. Z masy można w prosty i łatwy sposób modelować ozdoby – figurki, owoce i kwiaty. Dodatkowo Marcepan 1:2 nadaje się do rolowania, nawet na bardzo cienkie warstwy. Można nim przekładać, nadziewać oraz ozdabiać torty, mazurki, ciasta.

Marcepan 1:2