

Marcepan 1:2
Marcepan do modelowania i rolowania.
Zalety
- trwały i jedyny w swoim rodzaju smak i aromat
- nadaje się do modelowania i rolowania
- można go rolować na bardzo cienkie warstwy
- nie zawiera konserwantów
- jest bardzo plastyczny
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Marcepan 1:2 7.5 | 7.50 KG | karton |
Opis produktu
Marcepan to produkt przygotowany według oryginalnej receptury mistrza z Lubeki. Ma niepowtarzalny aromat, który wraz z upływem czasu wzmacnia się. Migdały oczyszczane z łuski są dokładnie ucierane z małym dodatkiem cukru, a wspaniały aromat migdałowy jest uzyskiwany dzięki podgrzewaniu i przypiekaniu masy. Reszta cukru po podgrzaniu jest dodawana do masy migdałowej. Masa marcepanowa ma doskonałe właściwości do obróbki cukierniczej. Jest plastyczna, delikatna, lekko obsycha przez co utrzymuje kształt nie wysychając w środku. Z masy można w prosty i łatwy sposób modelować ozdoby – figurki, owoce i kwiaty. Dodatkowo Marcepan 1:2 nadaje się do rolowania, nawet na bardzo cienkie warstwy. Można nim przekładać, nadziewać oraz ozdabiać torty, mazurki, ciasta.
