Aktualności Aktualności

Nakładka świeżość

Dodatek wypiekowy przedłużający świeżość

Świeżość to obecnie zasadniczy czynnik wyboru pieczywa przez konsumentów. W ostatnim czasie zrównał się on ze smakiem, który od lat był niekwestionowanym kryterium numerem jeden. Związane jest to ze zmiana nawyków zakupowych konsumentów, którzy obecnie preferują rzadsze wizyty w sklepach, kupując większe ilości i za większe kwoty.

Zakupy na zapas sprawiły, ze na znaczeniu zyskało również pieczywo pakowane. Tym samym, kluczowy jest skład pieczywa, który bardziej niż wcześniej widoczny jest na etykietach produktów.

Nakładka świeżość to dodatek wypiekowy z czysta etykieta do pieczywa pszennego, mieszanego pszenno-żytniego oraz półcukierniczego, wpływający na świeżość produktu gotowego. Opóźnia proces retrogradacji skrobi, który ma znaczący wpływ na czerstwienie pieczywa.


O szczegóły zapytaj swoją Koordynatorkę lub Przedstawiciela Handlowego.

Nakładka świeżość