
Babeczki z Kremem
Babeczki z Kremem
Babeczki z delikatnym kremem budyniowym.
Opis receptury
Muffina
- 1 000.00 g Muffiny Amerykańskie
- 300.00 g olej
- 450.00 g woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do papilotek (ok. 55 g/szt.). Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut.
Krem budyniowy
- 400.00 g Soft Krem
- 1 000.00 g woda
Wszystkie składniki mieszać na szybkich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu rózgi). Krem szprycować na babeczki przy (użyciu worka cukierniczego oraz karbowanej tylki; ok. 45 g/szt.).
Przyrządzanie
1. Muffina
2. Krem budyniowy
3. Dekoracja
