CA Krem kakaowy termostab
Crema Arte Termostabilny, tłuszczowy krem o smaku kakaowym (na zimno i do zapiekania)
Zalety
- Produkt gotowy do użycia
- Potrójne zastosowanie: Jako krem "na zimno", krem do zapiekania i miękka, niepękająca polewa
- Łatwe dozowanie przed wypiekiem i po wypieku
- Możliwość zamrażania razem z produktem
- Możliwość regulacji konsystencji kremu przy użyciu temperatury. Do około 18°C konsystencja zwarta, powyżej 20°C miękka (smarowna) ułatwiająca dozowanie
- Możliwość dodatkowego rozluźnienia konsystencji poprzez lekkie podgrzanie
- Wysokiej jakości surowce: tłuszcze nieutwardzone, lecytyny słonecznikowe
- Wygodne niewielkie opakowanie 4kg
- Przy zastosowaniu jako polewa rozcieńczać olejem roślinnym poprzez dodatek maks. 10%
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
CA Krem kakaowy termostab 4.0 | 4.00 KG | pojemnik |
Opis produktu
Jeden z najbardziej uniwersalnych na rynku krem tłuszczowy o czekoladowym kolorze i głębokim smaku kakao. Do nadziewania przed wypiekiem oraz po wypieku ("na zimno") gotowych wyrobów cukierniczych takich jak: rogaliki (croissanty), pączki, muffiny, słodkie bułki. Dodatek do mas kremowych na bazie bitej śmietany, mascarpone, z dodatkiem masła lub margaryny kremowej stosowany do przekładania i dekorowania ciast / rolad. Może być składnikiem musów i ganaszy. Bez rozcieńczenia ma zastosowanie do smarowania i przekładania wafli, makaroników, markizów i innych ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań np. gofrów, naleśników. Możliwość zastosowania jako krem i jako miękka, niepękająca polewa (wówczas rozcieńczenie kremu do ok 10% olejem roślinnym). 12 miesięczny termin przydatności do spożycia. Niewielkie poręczne opakowanie 4 kg odpowiednie nawet dla małych klientów. Krem na tłuszczu nieutwardzonym. Pozbawiony największego alergenu jakim są orzeszki ziemne (arachidowe). Możliwość zamrażania i zapiekania razem z produktem. Możliwość zastosowania w wypiekach zamkniętych i otwartych (180-220°C)