Crema Arte Krem o smaku orzechów laskowych
Crema Arte Krem tłuszczowy o smaku orzecha laskowego
Zalety
- Produkt gotowy do użycia, łatwe dozowanie
- Podwójne zastosowanie: Jako krem "na zimno" i miękka, niepękająca polewa
- Możliwość zamrażania razem z produktem
- Możliwość regulacji konsystencji kremu przy użyciu temperatury. Do około 18°C konsystencja zwarta, powyżej 20°C miękka (smarowna) ułatwiająca dozowanie
- Możliwość dodatkowego rozluźnienia konsystencji poprzez lekkie podgrzanie
- Wysokiej jakości surowce: tłuszcze nieutwardzone, lecytyny słonecznikowe
- Wygodne niewielkie opakowanie 4kg
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
CA Krem o sm.orz.laskowy 4.0 | 4.00 KG | pojemnik |
Opis produktu
Uniwersalny krem tłuszczowy nawiązujący do smaku orzechów laskowych i kakao. Do nadziewania na zimno (po wypieku) gotowych wyrobów cukierniczych takich jak: rogaliki (croissanty), pączki, muffiny, słodkie bułki. Dodatek do mas kremowych na bazie bitej śmietany, mascarpone, z użyciem masła lub margaryny kremowej stosowany do przekładania i dekorowania ciast / rolad. Może być składnikiem musów i ganaszy. Bez rozcieńczenia ma zastosowanie do smarowania i przekładania wafli, makaroników, markizów i innych ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań np gofrów, naleśników. Możliwość zastosowania jako krem i jako miękka polewa (wówczas rozcieńczenie kremu ok 10% olejem roślinnym). 12 miesięczny termin przydatności do spożycia. Niewielkie poręczne opakowanie 4 kg odpowiednie nawet dla małych klientów. Krem na tłuszczu nieutwardzonym. Pozbawiony największego alergenu jakim są orzeszki ziemne (arachidowe)