Kremy
CA Biały krem mleczny

Crema Arte Biały Krem mleczny

Zalety

  • Produkt gotowy do użycia, łatwe dozowanie
  • Podwójne zastosowanie: Jako krem "na zimno" i miękka, niepękająca polewa
  • Możliwość zamrażania razem z produktem
  • Możliwość regulacji konsystencji kremu przy użyciu temperatury. Do około 18°C konsystencja zwarta, powyżej 20°C miękka (smarowna) ułatwiająca dozowanie
  • Możliwość dodatkowego rozluźnienia konsystencji poprzez lekkie podgrzanie
  • Wysokiej jakości surowce: tłuszcze nieutwardzone, lecytyny słonecznikowe
  • Wygodne niewielkie opakowanie 4kg

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
CA Biały krem mleczny 4.0 4.00 KG pojemnik

Opis produktu

Biały krem tłuszczowy o przyjemnym mlecznym smaku. Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów cukierniczych takich jak: rogaliki (croissanty), pączki, muffiny, słodkie bułki. Dodatek do mas kremowych na bazie bitej śmietany, mascarpone, z użyciem masła lub margaryny kremowej stosowany do przekładania i dekorowania ciast / rolad. Może być składnikiem musów i ganaszy. Bez rozcieńczenia ma zastosowanie do smarowania i przekładania wafli, makaroników, markizów i innych ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań np gofrów, naleśników. Możliwość zastosowania jako krem i jako miękka polewa (wówczas rozcieńczenie kremu ok 5% olejem roślinnym). Może służyć jako krem-baza biała, tj. ma możliwość barwienia go barwnikami do produktów tłustych (nie-wodnych). 10 miesięczny termin przydatności do spożycia. Niewielkie poręczne opakowanie 4 kg odpowiednie nawet dla małych klientów. Krem na tłuszczu nieutwardzonym. Pozbawiony największego alergenu jakim są orzeszki ziemne (arachidowe)

CA Biały krem mleczny