Kremy Kremy

Crema Arte krem o smaku czekoladowym

Crema Arte tłuszczowy krem o smaku czekolady deserowej

Zalety

  • Produkt gotowy do użycia, łatwe dozowanie
  • Podwójne zastosowanie: Jako krem "na zimno" i miękka, niepękająca polewa
  • Możliwość regulacji konsystencji kremu przy użyciu temperatury. Do około 18°C konsystencja zwarta, powyżej 20°C miękka (smarowna) ułatwiająca dozowanie
  • Możliwość dodatkowego rozluźnienia konsystencji poprzez lekkie podgrzanie
  • Wysokiej jakości surowce: tłuszcze nieutwardzone, lecytyny słonecznikowe
  • Wygodne niewielkie opakowanie 4kg

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
CA Krem o sm.czekoladowy 4.0 4.00 KG pojemnik

Opis produktu

Ciemny uniwersalny krem tłuszczowy o głębokim smaku czekolady deserowej. Do nadziewania na zimno (po wypieku) gotowych wyrobów cukierniczych takich jak: rogaliki (croissanty), pączki, muffiny, słodkie bułki. Dodatek do mas kremowych na bazie bitej śmietany, mascarpone, z użyciem masła lub margaryny kremowej stosowany do przekładania i dekorowania ciast / rolad. Może być składnikiem musów i ganaszy. Bez rozcieńczenia ma zastosowanie do smarowania i przekładania wafli, makaroników, markizów i innych ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań np gofrów, naleśników. Możliwość zastosowania jako krem i jako miękka polewa (wówczas rozcieńczenie kremu ok 10% olejem roślinnym). 12 miesięczny termin przydatności do spożycia. Niewielkie poręczne opakowanie 4 kg odpowiednie nawet dla małych klientów. Krem na tłuszczu nieutwardzonym. Pozbawiony największego alergenu jakim są orzeszki ziemne (arachidowe)

Receptura podstawowa

Crema Arte krem o smaku czekoladowym