Alpen Spitz
Mieszanka 30% do produkcji ciemnego pieczywa o alpejskim charakterze.
Zalety
- Unikalny, alpejski charakter gotowego wyrobu
- Uniwersalne zastosowanie mieszanki
- Dodatek przypraw: kolendry, anyżu, kopru, papryki i cynamonu
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Alpen Spitz 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Alpen Spitz to kompletna mieszanka do wypieku oryginalnego, ciemnego pieczywa o alpejskim charakterze. O jego wyjątkowości decyduje bogactwo zawartych w niej przypraw: kolendry, anyżu, kopru, papryki i cynamonu, dzięki czemu pieczywo ma smak lekko przyprawiony, ale nie ostry. Alpen Spitz z pewnością sprawdzi się w przygotowaniu wielu odmian tradycyjnego pieczywa żytniego i mieszanego, wypiekanego w formach lub koszykach. Proponujemy także użyć go do wypieku drobnych przekąsek, tak cenionych przez klientów: piwnych paluchów czy półfrancuskich trójkątów. Polecamy także mieszankę jako bazę do ciemnych bułeczek alpejskich oraz rogali. Pieczywo można nacinać w fantazyjny sposób i dekorować mąką żytnią lub ziarnami.