Lody płynne o smaku śmietankowym
Neverland Lody płynne UHT o smaku śmietankowym
Zalety
- Gotowa do zadozowania masa
- Brak konieczności łączenia składników sypkich i płynnych
- Gotowa masa UHT to najwyższy standard bezpieczeństwa w przygotowywaniu masy lodowej
- Wysoka jakość produktu
- Pełny smak naturalnej, słodkiej śmietanki
- Znakomita powtarzalność wyrobu gotowego = usatysfakcjonowani, powracający konsumenci
- Jedna masa - trzy rodzaje lodów możliwych do sporządzenia (włoskie, amerykańskie, tajskie)
- Baza do SPLASH (lodów smakowych)
- Możliwość uzyskania lodów płynnych o smaku czekoladowym po uprzednim połączeniu 5 L płynnej masy z 100-150 gram ciemnego kakao.
- Możliwość sporządzenia shake`a śmietankowego w granitorze po połączeniu 5L płynnej masy i 1 L mleka UHT 2%
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Lody płynne o sm. śmietan 5.0 | 5.00 L | karton |
Opis produktu
NEVERLAND Lody płynne UHT o smaku śmietankowym.
Gotowa do użycia w maszynie płynna masa do przygotowania lodów o smaku śmietankowym.
Można z niej uzyskać zarówno lody typu włoskiego jak i lody amerykańskie (świderki). Nadaje się również do lodów tajskich.
Masa doskonała do stosowania w maszynach o napowietrzaniu mechanicznym (pompami) i grawitacyjnym, a także w maszynach bez napowietrzania.
Opakowanie jednostkowe: Aseptyczny bag-in-box 5L
Sposób użycia:
Wstrząsnąć energicznie opakowaniem. Zadozować całą masę do zbiornika maszyny do lodów. Następnie postępować zgodnie z programem obsługi urządzenia.
Po otwarciu opakowania, zapas nie wykorzystanej masy lodowej (nie zadozowanej do maszyny) można przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu nie dłużej niż 24 h w temperaturze od 0°C do 5°C w urządzeniu chłodzącym. Po przechowywaniu ponownie wstrząsnąć opakowaniem przed zadozowaniem zapasu do zbiornika maszyny, jednak tak, aby zapobiec przypadkowemu otwarciu wylewu worka i rozlaniu masy.
Możliwość uzyskania lodów płynnych o smaku czekoladowym po uprzednim połączeniu 5 L płynnej masy z 100-150 gram ciemnego kakao.
Połączenie 1 L mleka UHT o zawartości tłuszczu 2% i 5L płynnej masy lodowej daje w efekcie pyszny shake do zmrożenia w granitorze.