Produkty
Optistar Free

Polepszacz do produkcji pieczywa mieszanego pszenno-żytniego.

Zalety

  • Czysta etykieta produktu gotowego
  • Dobra stabilność ciasta podczas fermentacji końcowej
  • Duża objętość i ładny kształt pieczywa
  • Równomierna struktura miękiszu
  • Chrupiąca, dobrze wybarwiona skórka

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Optistar Free 20.0 20.00 KG worek

Opis produktu

Optistar Free jest polepszaczem zarówno do pieczywa mieszanego, produkowanego tradycyjną metodą z użyciem naturalnego kwasu, jak również pieczywa z dodatkiem suchego kwasu, np. Rogofermu. Jest to polepszacz opracowany specjalnie dla linii z mechanicznym dzieleniem i formowaniem ciasta, ale może być również stosowany w piekarniach rzemieślniczych.
Dozowanie: 0,5% w stosunku do masy mąki.


Receptura podstawowa