Optistar Free
Optistar Free
Polepszacz z czystą etykietą do produkcji pieczywa mieszanego pszenno-żytniego.
Zalety
- Czysta etykieta
- Dobra stabilność ciasta podczas fermentacji końcowej
- Duża objętość i ładny kształt pieczywa
- Chrupiąca, dobrze wybarwiona skórka
- Równomierna struktura miękiszu
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Optistar Free 20.0 | 20.00 KG | worek |
Opis produktu
Optistar Free jest polepszaczem z czystą etykietą zarówno do pieczywa mieszanego, produkowanego tradycyjną metodą z użyciem naturalnego kwasu, jak również pieczywa z dodatkiem suchego kwasu, np. Rogofermu. Jest to polepszacz opracowany specjalnie dla linii z mechanicznym dzieleniem i formowaniem ciasta, ale może być również stosowany w piekarniach rzemieślniczych.
Dozowanie: 0,5% w stosunku do masy mąki.