Produkty
Optistar Free

Polepszacz do produkcji pieczywa mieszanego pszenno-żytniego. Dozowanie: 0,5% w stosunku do masy mąki.

Zalety

  • czysta etykieta produktu gotowego
  • delikatne, suche ciasto, nadające się do obróbki mechanicznej i ręcznej
  • dobra stabilność ciasta podczas fermentacji końcowej
  • duża objętość i ładny kształt pieczywa
  • równomierna struktura miękiszu
  • poprawia wilgotność miękiszu
  • chrupiąca dobrze wybarwiona skórka

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Optistar Free 20.0 20.00 KG worek

Opis produktu

Optistar Free jest polepszaczem zarówno do pieczywa mieszanego, produkowanego tradycyjną metodą z użyciem naturalnego kwasu, jak również pieczywa z dodatkiem suchego kwasu, np. Rogofermu. Jest to polepszacz opracowany specjalnie dla linii z mechanicznym dzieleniem i formowaniem ciasta, ale może być również stosowany w piekarniach rzemieślniczych.


Receptura podstawowa

Optistar Free