
Opis receptury
- 1 000 g Mix Kokosowy
- 370 g woda
- 100 g cukier
- 310 g białko jaj
- 630 g KremLine-krem jogurtowy
- 250 g masło
- 680 g Satina Biała
- 70 g olej
Kokosowe spody
*woda o temperaturze pokojowej
Białka jaja ubijać, stopniowo dodawać cukier. Napowietrzać do momentu otrzymania stabilnej i puszystej masy. Mix Kokosowy z wodą mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Obie masy dokładnie połączyć. Szprycować 110 ciastek o długości ok. 8 cm (przy użyciu rękawa cukierniczego z gładką tylką). Wypiekać w temperaturze 190 - 200°C przez ok. 20 minut.
Krem jogurtowy
*masło można w 1/2 ilości zastąpić margaryną
Masło napowietrzać na średnich obrotach (przy zastosowaniu rózgi). Zwiększyć obroty na szybkie, dodawać porcjami KremLine. Ubijać do momentu otrzymania jednolitej konsystencji. Krem szprycować na kokosowe spody (przy użyciu rękawa cukierniczego). Schłodzić.
Polewa
Satinę z olejem upłynnić. Kokosanki zanurzyć w polewie i pozostawić do całkowitego zastygnięcia.
Przyrządzanie
1. Kokosowe spody
2. Krem jogurtowy
3. Polewa
4. Dekoracja
