Receptury
Kostka Truflowa

Opis receptury

    Blat truflowy


    Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę równomiernie wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180° C przez ok. 60 minut. Wystudzić, przekroić na dwa blaty o równej grubości.

    Krem czekoladowy


    KremLine napowietrzyć (przy zastosowaniu rózgi). 1/2 masy równomiernie rozprowadzić na blacie truflowym, docisnąć drugim blatem. Wyłożyć pozostałą część kremu, wyrównać. Schłodzić.

    Polewa


    KremLine upłynnić z olejem w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Polewą pokryć powierzchnię ciasta.


    Przyrządzanie

    1. Blat truflowy
    2. Krem czekoladowy
    3. Blat truflowy
    4. Polewa
    5. Dekoracja

Kostka Truflowa