
Kostka Truflowa
Kostka Truflowa
Opis receptury
Blat truflowy
- 2 000 g Ciasto o smaku truflowym
- 1 000 g olej
- 1 000 g jaja
- 150 g woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę równomiernie wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180° C przez ok. 60 minut. Wystudzić, przekroić na dwa blaty o równej grubości.
Krem czekoladowy
KremLine napowietrzyć (przy zastosowaniu rózgi). 1/2 masy równomiernie rozprowadzić na blacie truflowym, docisnąć drugim blatem. Wyłożyć pozostałą część kremu, wyrównać. Schłodzić.
Polewa
- 400 g KremLine-krem czekoladowy
- 80 g olej
KremLine upłynnić z olejem w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Polewą pokryć powierzchnię ciasta.
Przyrządzanie
1. Blat truflowy
2. Krem czekoladowy
3. Blat truflowy
4. Polewa
5. Dekoracja
