Receptury
Ciasto Kawowe

Ciasto Kawowe to propozycja dla wszystkich smakoszy, którzy zaczynają dzień od aromatycznej kawy. Mieszanka zawiera kawę mieloną 100 % Arabica, długo prażoną na styl włoski, co nadaje ciastu pełnię smaku i wykwintności. Dodano również kawę rozpuszczalną, aby wzmocnić i podkreślić aromat. Zastosowano kawy o niskiej kwasowości, pozwala odkryć różne nuty smakowe. Ciasto idealnie nadaje się do receptur z akcentem kawy np. Kostka Cappucino. Podążając za trendem " nieoczywistych połączeń" warto do Ciasta Kawowego dodać np. przyprawy korzenne

Opis receptury

Receptura podstawowa


Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 30 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 35 minut.

Ciasto Kawowe

Produkty

Ciasto Kawowe

Mieszanka do wypieku kawowego ciasta biszkoptowo-tłuszczowego.