Receptury
Kostka Kawowa

Kostka kawowa na bazie Sandia o smaku Cappuccino.

Opis receptury

Blat


Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 35 minut. Schłodzić.

Nakropka

  • 120.00 g woda
  • 80.00 g cukier

Zagotować wodę z cukrem, wystudzić. Nakropką nasączyć blat.

Krem czekoladowy


Prestę Choco dozować w formie pasków na nasączony blat przy użyciu rękawa cukierniczego.

Krem śmietanowy espresso


*schłodzoną Rosette ubić

Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą Rosette i delikatnie mieszać do połączenia składników. Masę równomiernie rozprowadzić na kremie czekoladowym.

Bezy


*woda o temperaturze ok. 60°C

Wszystkie składniki mieszać na wysokich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Na blachę wyłożoną pergaminem szprycować małe bezy (przy użyciu rękawa cukierniczego z tylką). Wypiekać w temperaturze 120°C przez ok. 60 minut. Wystudzić, ułożyć na powierzchni ciasta.


Przyrządzanie

1. Blat cappuccino + nakropka
2. Krem czekoladowy
3. Krem śmietanowy cappucino
4. Bezy
5. Dekoracja

Kostka Kawowa

Produkty

Presta Choco

Kremowe nadzienia cukiernicze gotowe do użycia.