Berliner 2000 Pasta

Berliner 2000 Pasta

Polepszacz o konsystencji pasty do produkcji pączków

Słodkie pączki to jeden z ulubionych polskich przysmaków. Smakują równie wyśmienicie podczas dużych domowych uroczystości, jak i podwieczorku przy kawie bądź jako mała przekąska w pracy czy w szkole. Każdego dnia wszystkie piekarnie i cukiernie musza sprostać dużym apetytom i wysokim oczekiwaniom pączkowych łasuchów. Berliner 2000 Pasta jest produktem, który w znacznym stopniu ułatwia przygotowanie wysokiej jakości pączków. Stabilizuje ciasto, poprawia strukturę miękiszu oraz zwiększa objętość pączków.

Dzięki zastosowaniu Berliner 2000 Pasta można znacznie skrócić czas przygotowywania pączków, co ma szczególne znaczenie, zwłaszcza gdy musimy przygotować dużo pączków w krótkim czasie.

Berliner 2000 dozuje się w ilości 10-20% w stosunku do masy mąki.

Pakowanie:

Pojemnik 9 kg

 

Zalecenia technologiczne

  1. wszystkie składniki mieszać razem przez około 5 min na wolnych obrotach i około 4 minut na szybkich obrotach (do czasu dokładnego wyrobienia masy)

  2. temperatura ciasta - około 26°C

  3. formować presy o masie około 1200-1800g

  4. po około 15 minutach spoczynku ciasto podzielić na kęsy o masie około 40-60g i uformować pączki

  5. fermentacja około 50 minut

  6. temperatura smażenia - 180°C, czas smażenia - koło 4-5 minut.

Receptury produktu

Berliner 2000 Pasta

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu