Croissant Mix

Croissant Mix

Mieszanka do wyrobu ciasta półfrancuskiego

Ciasto półfrancuskie to połączenie ciasta drożdżowego i francuskiego. Ciasto odznacza się charakterystycznym listkowaniem, jest lekkie i kruche. Może być wykorzystywane do wyrobu najróżniejszych przysmaków, zarówno na słodko- croissanty, ciasteczka, jak i na słono- zapiekanki ze szpinakiem, mięsem, warzywami i inne specjały.

Potocznie uznawane za prostszą wersję ciasta francuskiego, ciasto półfrancuskie tak naprawdę jest równie trudne do wykonania i wymaga uwagi, doświadczenia i sporych nakładów pracy.

Croissant Mix, który Państwu proponujemy pozwala na uproszczenie produkcji ciasta półfrancuskiego oraz znaczne zwiększenie jej bezpieczeństwa.

Przede wszystkim Croissant Mix pozwala na produkcję jednofazową- wszystkie składniki ciasta łączy się jednocześnie a proces produkcji prowadzony jest na zimno. Konsystencja ciasta umożliwia jego łatwe łączenie z tłuszczem, co zapewnia dobre spulchnienie i łatwe formowanie wyrobów.

Przy zastosowaniu Croissant Mix można wykonać całą gamę półfrancuskich wypieków: zarówno popularne croissanty, drożdżówki, jak też mniejsze ciasteczka czy zapiekanki. Gotowe wyroby charakteryzują się dobrym listkowaniem, mają delikatną strukturę, gładką powierzchnię oraz pełny maślany smak

Pakowanie:

Worek 15 kg

 



Croissant Mix

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu