Mieszanki cukiernicze
Banoffee

Mieszanka do wypieku ciasta o smaku bananowo-karmelowym.

Zalety

  • charakterystyczna nuta smakowa banana w połączeniu z karmelem
  • puszysty i wilgotny miękisz
  • złocisto-brązowa barwa
  • puszysta i eleastyczna struktura

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Banoffee 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o wyraźnym smaku i zapachu bananowo-karmelowym. Nutę smakową nadają ciastu żelki bananowe, zapewniając ciekawe doznania sensoryczne. Produkty przygotowane na bazie mieszanki ciasta Banoffee charakteryzują się wilgotnym miękiszem i równomierną porowatością. Ciasto ma przyjemną, złocisto-brązową barwę oraz puszystą i elastyczną strukturę. Mieszanka ciasta Banoffee nadaje się pod proste receptury, a także wykwintne wypieki z bananową nutą. Ciasto niezwykle popularne w Wielkiej Brytanii, podawane w różnych kompozycjach z mocnym, słodkim akcentem.


Receptura podstawowa

Banoffee