Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.14 kg sól
0.8 kg drożdże
1.2 kg cukier
1 kg margaryna
0.2 kg mleko w proszku odtłuszczone
1.8 kg jaja
3.8 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.14 kg sól
0.8 kg drożdże
1.2 kg cukier
1 kg margaryna
0.2 kg mleko w proszku odtłuszczone
1.8 kg jaja
3.8 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych, 7 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Ciasto podzielić na presy o masie 2,4 kg. Fermentacja w presach około 10 minut. Podzielić presy na kęsy. Po krótkim odpoczynku kęsów uformować rogale. Fermentacja końcowa około 40 minut. Przed wypiekiem kęsy posmarować roztrzepanym jajkiem. Wypiekać w temperaturze około 230-200°C, bez zaparowania komory. Czas wypieku 8-10 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również