Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
0.5 kg jaja
4 kg woda
1 kg ser żółty
3.5 kg margaryna do przekładania ciasta

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
0.5 kg jaja
4 kg woda
2

Krok 2

Smarówka

3

Krok 3

Posypka

Potrzebne składniki

1 kg ser żółty
4

Krok 4

Margaryna do przekładania ciasta

Potrzebne składniki

3.5 kg margaryna do przekładania ciasta

Przygotowanie

Podzielić ciasto na kęsy o masie 3 kg. Następnie rozwałkować ciasto w prostokąt na 2/3 powierzchni nałożyć 0,7 kg margaryny, złożyć "na trzy". Rozwałkować i składać 2x4 z 30 minutowym odpoczynkiem w chłodni między wałkowaniem. Po rozwałkowaniu na grubość 2 mm wycinamy prostokąty o wymiarach 60x40 cm i układamy na blachy. Następnie całość ciasta smarujemy sosem Pomodoro Classico i posypujemy startym żółtym serem (najlepiej mozzarellą). Fermentacja końcowa około 30-40 minut. Wypiekać w temperaturze 240-220°C bez zaparowania komory. Czas wypieku około 15 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również