Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

3.5 kg mąka pszenna typ 850
1.5 kg mąka żytnia typ 720
0.07 kg sól
0.15 kg drożdże
1.5 kg słonecznik
7.6 kg woda
0.3 kg kasza manna

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

3.5 kg mąka pszenna typ 850
1.5 kg mąka żytnia typ 720
0.07 kg sól
0.15 kg drożdże
1.5 kg słonecznik
7.6 kg woda
2

Krok 2

Posypka

Potrzebne składniki

0.3 kg kasza manna

Przygotowanie

Namoczyć mix i słonecznik na godzinę przed rozpoczęciem miesienia ciasta w 6 kg wody (temperatura wody 40-45°C). Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych, 4 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna ok. 15-20 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,68 kg, nałożyć bezpośrednio do foremek, wyrównać powierzchnię, posypać kaszą manną (0,01 kg). Fermentacja końcowa ok. 50- 55 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 220 -230°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku ok. 50 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również