Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

2 kg mąka pszenna typ 850
3 kg mąka żytnia typ 720
0.07 kg sól
0.15 kg drożdże
7.1 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

2 kg mąka pszenna typ 850
3 kg mąka żytnia typ 720
0.07 kg sól
0.15 kg drożdże
7.1 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 13 minut na wolnych, 2 minuty na szybkich. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna ok. 20 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,37 kg, nałożyć bezpośrednio do foremek, wyrównać powierzchnię. Fermentacja końcowa ok. 50 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 220-230°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku ok. 25-30 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również